Sommar sol och semester.

Så var semestern över för denna gång, så nu startar höstens arbete att beställa foder till djuren så dom har något att äta under vintern. Vi behöver beställa allt sånt så tidigt som möjligt så vi vet med säkerhet att vi får ut det till ön. Båtarna som transporterar gods går inte hela året till vår ö, så sen blir det svårt att få ut något till ön. Denna sommar var den torraste sommaren hittills så redan nu har maten för fåren tagit slut i hagarna, så ungtackorna har fått åka till Ekskäret för att äta sly och tackorna ska få åka till Lökholmen imorgon för att beta den ön. Baggarna som går på Edö-ö har också det torrt men där finns stora hagar så förhoppningsvis så med det lilla regnet som nu kommit gör att det växer lite grann till. I år har vi 4 st stutar (kastrerade tjurar) betandes här på ön. Vi lånar dom från Kossorna i skogen/Skeviks gård på Värmdö, dom har hjälp till med att beta lite högre gräs än fåren så vi inte behöver putsa hagarna lika mycket. Dom kommer att få åka hem snart då betet även i deras hage börjar ta slut. Vi har varit oroliga för att vattnet ska ta slut så vi fick börja vänja djuren med att dricka saltvatten från havet, det har fungerat över förväntan så nu känns det som om vi kommer att klara oss. Denna sommar har vi inte haft några djur som varit sjuka, det känns skönt. Så vi hoppas att resten av säsongen följer samma spår.

 

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *