Mink

Då har det hänt det som alla hönsägare fasar för ska hända! 

När jag på lördagen skulle öppna för hönsen så stod dom inte och väntade vid uckan ut till utegården. Dom står alltid på rad med tuppen först, och alla tjejerna efter. Nu var det helt tyst…. Så jag stoppade in huvudet och såg bara fjädrar överallt i buren. Så med full fart sprang jag in i stallet och där möttes jag av en massaker, med fjädrar överallt och 2 döda hönor. Någon hade under natten tagit sig in i stallet via bakdörren där en grind var vält och någon hade sedan bitit upp nätet in till hönsen. Nätet vi använt är inget vanligt hönsnät utan ett hårdare och mindre maskor på så denna någon hade bitit av spikarna istället. 

Blev så ledsen, alla mina fina hönor och min fina tupp dödade. Hittade inte fler döda djur i stallet så jag gick ner till stranden för att vi tidigare år haft mink boende i vår brygga. Mycket riktigt vid stängles mot sjöstugan låg 2 till döda hönor, och dessa hade minken ätit på. Men har fortfarande inte hittat resterna efter 4 hönor och tuppen. Vi satte direkt upp 2 fällor så nu hoppas vi på att dom små ligisterna fastnar och att vi snart igen kan skaffa nya hönor. 

Ha en skön vecka 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *