Vintern och tystnaden är här.

Då var vi hemma igen efter 1 vecka på Lanzarote där vi fick lite sol på näsorna igen jag och Thomas. Jessica och Oscar har varit på ön och skött om alla djuren under tiden. Vi är i full gång med att förbereda inför julen och nytt för i år är att vi ordnat oss en webbsida för onlineköp av våra produkter.

Du hittar den på www.applarogard.se/ullboden/webbshop. Där finner du det som finns till försäljning från gården och i ullboden.

Vi bekymrade oss ju över att vi inte fick tillräckligt med regn under sommaren i år, men under september-november har vi fått över 200 mm regn så grundvattnet är tillbaka till bra nivåer igen, tyvärr innebar detta att djuren inte denna höst kan gå kvar ute i hagarna under tiden för betäckning utan vi har fått tagit in dom i stallet denna gång. Hagarna är alldeles svampiga av allt vatten, så nu belastar vi hagarna så lite vi kan så dom inte blir förstörda. Pga det ostadiga vädret så har vi även denna höst väldigt högt vattenstånd så man får klättra upp på båtarna, gäller även reguljära båten Holly som en del dagar varit svår att ta sig upp eller ner på pga lutningen på rampen. Det är fortfarande plusgrader här ute så ingen is har börjat bildats ännu. På min och hundarnas promenad igår så såg vi att sjön på ön börjat skinna sig i alla fall.

Vi har haft ett tufft år i år med många oroligheter, både bete under sommaren för fåren, hönsen som inte gillat hur kallt det varit så inga kycklingar har blivit födda, inget foder att köpa från ordinarie höleverantör, då det inte växt något för honom heller, halm har vi också fått leta efter men där hade vi tur att vår kompis i Boda fick några över som vi fick köpa. Till slut hittade jag en foderleverantör i Gimo som kunde sälja 50 balar (450kg/st) till oss, men kostnaden att transportera hit dom var den högsta vi haft. Men nu hoppas vi på att nästa år blir betydligt bättre, både varmaren och mer regn så kommer det att ordna sig. Men kommer det ostadiga vädret att fortsätta så får vi fundera över hur vi hanterar det i fortsättningen. Men först ska vi ha jul och nyår och så inväntar vi våren med många fina lamm igen. Så till vi hörs igen önskar vi er alla en skön helg och Gott nytt år.

 

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *