Lång varm höst

Då är vi inne i mitten på november månad och djuren är hemma igen på gården. Vi har i år 18 tackor som ska betäckas av 2 baggar och 5 ungtackor som får gå utan bagge detta år. Vi har under hösten arbetat fram ett nytt kontrakt för vårt arrende, då det nuvarande går ut nästa år. Så vi kommer att bli kvar här på ön i alla fall minst 6 år till.

Under hösten har jag och Zaga åkt iväg på tävlingar i vallningens sköna konst och det har gått så bra, att vi till våren kommer att försöka komma med på flera tävlingar. Lilla Unni har nu hunnit bli 1 år och hon har också fått starta upp med vallningen. Vi har varit ett par gånger på grundkurs och kommer att fortsätta att träna hemma.

Oscar fyller 25 år den 24 november, så nu är alla (barnen) vuxna.

Jag har under hösten rensat en massa av grå och svart ull och varit iväg till Solkustens spinneri och fått den spunnen så nu har jag massor med fina garner i Ullboden. Jag sitter nu och rensar den vita så den ska jag åka med nästa vecka till spinneriet. Vi har också kommit med på Åkersberga Växtförsäljnings julmarknad 15-16 december, så jag har fyllt sjöstugan med kardad ull och spillbitar från skinn så här ska göras en massa olika produkter till julmarknaden. Jag kommer att lägga upp lite bilder på webbshopen med dom ullprodukter jag gör.

Tystnaden har nu lagt sig över ön då alla har tagit upp sina båtar och stängt sina sommarhus. Så nu börjar vår tid för oss själva ute på ön. Kan kännas lite tomt men det är också en skön period då vi kan vandra på våra promenader fritt på ön.

 

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *