Våren har kommit

Slutet på februari och den varmaste vintern här ute. Vi kunde sjösätta våra egna båtar igen förra måndagen då isen som låg på Äpplaröfjärden valde att lämna oss. Det blev inte många timmar på land denna gång. Vi åker dock fortfarande svävare från Åsättra brygga ut till första ön där det blir byte till taxibåt. Igår var ett gäng dock inne i Åsättra och gjorde första brytningsförsöket, så vi hoppas att även denna isen försvinner snart. 

Österåkers Stadsnät/Score är här ute nu och gräver för fibern, dock så är det planerat så att den mesta grävningen skulle ske genom hagarna (tron var att det skulle vara käle även denna vinter) nu har vi varit tvungna att stoppa fortsatt grävning då hagarna som dom nu grävt i (Eckerström/Wahren och Dansbanehagen) är förstörda av alla grävning och körning med maskiner. Dom hagarna kommer vi att få så på och dom kommer att vara avstängda under hela försommaren både för fåren och för alla som vill ut och gå. Så vi får se hur fortsättningen med grävarbetarna blir. Diskussioner förs med Naturvårdsföreningen och Byalaget om hur man nu går vidare utan att gräva sönder på ön. 

Denna vecka som är sportlovsveckan har vi besök av min brorsdotter Julia 11 år som provar på att bo på lantgård. Hon hjälper mig med hundarna, fåren och hönsen. Hon kommer också att få träffa en av sina idoler som kommer ut till Ekskäret på besök i helgen. 

Vår lille bus prinsessa Zaga har också hunnit bli 1 år. Så nu är det dags att dra igång med upplärning i vallningens sköna konst. Vi kommer att försöka få till ett par tillfällen hos instruktör innan vi börjar träna på dom egna djuren. Framför allt så ska tackorna få lamma ifred. Vilket förhoppningsvis startar om ca 4 veckor.

Nu ska vi ta oss upp till stallet och klippa klövarna på tackorna, då det är så mjukt underlag i stallet så växer dom fort under installningsperioden. Men idag har jag ju hjälp så det kommer att gå galant.

Vi pratar ofta med Jessica som är på sin jorden runt resa och just nu är hon på Bali, men imorgon bär det av till Australien och nya äventyr. Ni kan följa hennes resa via fina bilder påhttp://www.flickr.com/jejoh18

Ha en skön fortsatt vecka


Lise-Lotte

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *