Höst

Efter den längsta sommaren hittills här ute så kom då hösten med storm och regn, det har dock varit varmt ute och med 17 grader i havet fortfarande så har det gått att ta ett par simtag efter en arbetsdag, dock när solen skiner. Vi har också haft många dagar med dimma som kommit och gått under dagen. Det är fantastiskt vacker när dimman försvinner och solen kommer fram igen. 

Fåren käkar och växer och dom som inte ska vara kvar kommer att åka på slakt söndagen den 19 oktober, så då blir det tomt i många av hagarna. Denna sommar har helt klart varit bättre för oss med beten som har växt bra och fåren har vi kunnat flytta ofta mellan hagarna. Dock kommer vi att dra ner på tackor då det inte finns tillräckligt med bete under hösten för alla djuren. Är du intresserad av att köpa lammkött så skick mig ett mail på lise-lotte.johansson@applarogard.se så skickar jag ut information. 

Vägen runt huset är nu färdig och blev riktigt bra, även slambilen kunde ta sig fram obehindrat. Så nu arbetar jag med att återställa själv tomten framför huset där det kommer att bli en häck med revrosor och rosor i rabatten där själva avloppstanken ligger. 

Nu har vi hunnit bo här ute i 5 år och nytt kontrakt ska skrivas för 5 nya år, och Thomas och jag ser fram emot att få fortsätta vårt arbete runt arrendebostaden och beteshagarna ett par år till. 

Vid pennan Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *