Varm höst och nytt fårår startar

Nu har vi gjort bokslut för 2014 års fårår och startat upp ett nytt fårår. Den 19 oktober åkte jag tillsammans med Bosse Tidblom ner till Ö-Slakt i Tavastboda på Värmdö med 56 djur från gården som skulle på slakt. Så nu har vi fått hem lammkött och fantastiskt fin korv som Wurstmaster i Johanneshov gjort åt oss.

Vi har även hunnit med att stå på Lammarknad på Svartsö där Svartö hade en hel dag i fårens tecken, allt från lammkött till tovade produkter både i affären, krogen och vandrarhemmet, och på Allahelgona marknaden på Ingmarsö, där vi sålde produkter från gården, såsom lammskinn och garn, på Ingmarsö även vår korv.  Detta år så kommer vi att ha 19 tackor som ska betäckas och 6 tacklamm som får växa till sig till nästa höst innan dom betäcks.

Jag har varit på en resa med 7 baggar startade hemma och mellanlandade i Stava, Uppsala, Enköping, Vintrosa för att slutligen lämna 4 baggar i Klövsjö. 1 bagge stannade där, 2 st fortsätter sin resa till Sorsele med Sara som är en annan av våra genbanker, kör dom till 2 nya genbanker och 1 bagge åker till en befintlig genbank i Jämtland. 130 mils resa blev det och jag avslutade färden med att hämta mig en ny bagge i Brottby. Så nu är tackorna och baggen Frankie boy uppe i ladan vid Kallhamnshagen där kommer dom att få vara hela hösten och vintern fram till lamningen i mars-april.

Zaga och jag har varit i väg på vårt första klubbmästerskap, och provat på att starta en tävling. Vi fick problem redan vid hämtet då det stod mycket folk bland fåren och Zaga tyckte att det räckte och att hon inte behövde hjälpa till där. Så det var bara att tacka för oss och lämna planen. Men så roligt att få träffa alla om bara för en stund. Så nu är det bara att fortsätta träna och försöka komma iväg och träna hos andra så hon får träna med flera människor bland fåren.

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *