God fortsättning på det nya året och tack 2014

Nu har det vänt, ljuset börjar komma tillbaka och solen visar sig oftare och oftare. Ingen is här ute i skärgården så vi har fortfarande 2 båtar i och taxibåten går som vanligt.

Vi har varit runt i december på julmarknader i skärgården där vi visat upp allt fint som vi producerar här ute och vår goda lammkorv har varit den stora säljaren. Vi har stått i Sandhamn, Ingmarsö, Svartsö lammarknad, Ljusterö, Svartsö hembygdsgård och även en tur  i Gamla stan.

Tackorna som är betäckta trivs så bra upp i ladan vid Karlhamn och dom ser alla ut som dom ska få lamm till våren. Så vi väntar med spänning på mars månad, då lamningarna räknas starta. Vi har 6 st ungtackor som vi valt att inte betäcka nu utan dessa ska få växa på sig lite och vara våra träningsfår under vintern innan dom i juni ska få träffa baggen Åke som nu är tillsammans med baggen Bosse i stallet. Så i år kommer det att bli lamm även i november. Vi ska se om vi får lite bättre betestryck på detta sätt och att vi även under hela året har djur att sälja som livdjur.

Julen tillbringade vi hemma här på gården med både Jessica och Oscar, med kortspel god mat och tv. Fåren fick tallgrenar och äpplen som julgodis och det uppskattades.  Nyår firade vi också här hemma tillsammans med Jessica och Oscars kompisar även denna kväll med god mat och dryck. Kvällen avslutades med att alla ungdomarna försvann ner i badtunnan och firade in det nya året. Hundarna som inte tycker om smällare fick en lång promenad och lite vallning på förmiddagen, så dom var rätt nöjda när kvällen kom. Tyvärr så hade vi grannar ute som inte tyckte att detta skulle vara en fristad från smällare och raketer, så Bellas kväll blev rätt jobbig fast hon försökte gömma sig i källaren.

Januari månad startar med lång ledighet och sen blir det till att börja jobba igen, hagarna ska få sig en genomgång där alla rosbuskar ska bort och även stora grenar som fallit ner efter stormarna som dragit fram. Köket ska också få golvet målat och nya skåp ska sättas upp, allt för att vi ska få plats med våra saker. Sen är vinternmånaderna också fulla av årsmöten så det blir till att lämna ön ibland för att ingå i föreningsgemenskapen i alla föreningar vi är med i. Fönsterna i sjöstugan ska också få sig en renovering. Så det kommer att finnas att göra här ute hela vintern. Vi kommer att få hjälp av Oscar också då han kommer att vara ledig från skolan under januari till mars då dom tillbringade många veckor i somras på Arkö och gjorde fältstudier där tillsammans med sin klass från Universitet.

Vid datorn Lise-Lotte

IMG_2618

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *