Nu är det nära!!

Redan marsmånad och det är bara att konstatera att här ute blev det ingen vinter. Vi har haft någon vecka med lite snö men inget att åka skidor eller skoter på, utan bara tillräckligt mycket för att använda handskottning. Svävare fick vi bara åka en gång och det var den dagen då Åsättra viken hade frysit, men det blåste så mycket att isen försvann dagen efter. Vi passar på att då dagarna blivit längre att renovera vårt kök, så nu är golvet målat och nästa steg är att ta ut vedspisen till förmån för nya skåp. Ny tapet och färg på väggarna blir det också. Ska bli så skönt att slippa få träflisor i fötterna, då golvet varit i dåligt skick. Tar lite foton för och efter och lägger ut när vi är klara.

Hundarna mår bra och Selma har återhämtat sig bra efter operationen av hennes livmoder som hade en inflammation. Så nu är det bara för oss att ha koll på vad hon äter för tikar har lite benägenhet att gå upp i vikt efter en sån operation. Bella och Zaga har fått 6 st tacklamm som vi tränar vallning på och det går riktigt bra för Zaga, Bella får jag jobba lite mer med då hon tycker att när det blir jobbigt går hon tillbaka till mig igen och slutar flytta får. Men jag lär mig massor själv på att ha så olika typer att vallningsegenskaper på mina hundar. Vårt mål mitt och Zagas  är att vi ska klara ett vallhundsprov i år och även vara med på några större tävlingar.

Hönsen har överlevt vintern, jag har ju gjort ett inbrottssäkert rum till dom så förhoppningsvis så kommer inte något att djur kunna ta sig in. Dom har också en utegård som är nätat både väggar och tak som dom kan vara ute i på dagarna. Oscar och jag har slaktat 2 tuppar som vi gjort gryta på och det smakade fantastiskt gott.

Fåren har nu bytt plast med varandra, tackorna som ska lamma (beräknat att starta 15 mars) är tillbaka hemma vid stallet, och ungtackorna är upp i ladan vid Kallhamnsåkern. Baggarna Åke och Bosse fick flytta ut från stallet och är nu nere i vinterhagen vid huset. Så dom har full koll på oss och hundarna.

Nu så startar vår mest intensiva period på året med lamningar och förberedelser på gården inför våren, som tur är har vi Oscar som hjälper oss några dagar i veckan under mars då han har vinterlov från skolan. Så hagar ska förberedas och ros och slånbärsbuskar ska röjas och allt ska eldas och ny staket ska dras. Samtidigt har vi som mest bokningar på Ekskäret under mars-maj så det kommer att behövas ett långt sommarlov efter det. www.ekskaret.nu

Även Ullboden får sig ett ansiktslyft med lite ny inredning, och vi jobbar för fullt med att arbeta fram nya produkter att presentera till våren. Väntar också med spänning på skinnen från förra årets slakt som kommer i maj.

Eventuellt så kommer en duktig fotograf och ordnar lite bilder på fåren till mig, och ev ett reportage om mig och fåren igen. Ser med spänning fram emot våren och allt som kommer att hända.

Välkomna ut till vår vackra skärgård och kolla lammen i april.

 

Bakom datorn Lise-Lotte

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *