Äntligen lite tid för bloggandet

Efter dom mest intensiva första månaderna 2015 här ute på ön, så känns det som vi äntligen går mot lite lugnare tid. Lamningarna är sedan länge avslutade. Dom började 22 mars då tackan Elisabeth fick 2 fina lamm och slutade med att tackan Åsa fick 4 lamm den 8 april. Så många långa dagar och nätter blev det där ett tag. Vi hade detta år många tackor som behövde hjälp med lamningen då många lamm låg i felläge. Vi fick även detta år många flasklamm då Åse som fick 4 inte orkade med alla. Bäst är om tackorna får 2 lamm, då har dom bäst förutsättning för att klara allt själva. Även Irmas lamm behövde få lite extra mat så 6 flasklamm blev det att mata. Hade även oturen att få ett lamm som bröt benet, men efter att ha varit gipsad en vecka och sedan haft stöd ytterligare 10 dagar så hoppar lilla Molle nu omkring helt frisk i hagen. Det kan ju tyckas gulligt med ett lamm som ständigt går vid dina sida och som bäar hjärtskärande så fort du är utom synhåll. Det är ursött med ett lamm som på kvällen går in i hundburen och lägger sig för att sova, men som vaknar kl 7,00 och skriker av hunger. Men inte fullt så gulligt när det sen kissas på golvet konstant och helt plötsligt hittar man lammet uppe i soffan bajsande små pluppar. Ni ska veta vad skönt det är när dom blir så friska att dom kan vara åter tillsammans med övriga flocken.

Ullboden har nu öppnat igen för säsongen och där hittar ni massor av fantastiska lammskinn, både lång och korthåriga. Så välkomna in och känn, för er som inte har vägarna förbi så kommer inom kort bilder på skinnen som även går att köpa via postorder.

Nu är det en vecka med intensivt arbete för att vi ska få ordning innan midsommar. Även detta år firar vi detta med våra ungdomar och deras vänner tillsammans med våra vänner. I år ingen internationell besökare, då Jessica behöver arbeta igen på midsommardagen. Men vi kommer att kunna dansa hela natten lång på dansbanan ändå.

Så ha nu en skön midsommar så hörs vi snart igen.

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *