Redan november

Jahaja där försvann den sommaren och helt plöstligt är det november månad. Måste fundera på vad som har hänt, men det måste vara mycket då jag inte haft tid denna sommar att blogga. Vi har varit lediga från Ekskäret i sommar och kunnat fokusera på gården. Jag har varit trädgårdsmästare och gjort i ordning platsen runt avloppsanläggningen med en massa blommor. Så till nästa sommar kommer man inte att se själva anläggningen. Vi har också påbörjat renovering av fönster i sjöstugan. Denna sommar har vi lagt mycket fokus på fåren och både flyttat dom ofta mellan hagarna och även putsat hagarna oftare för att betestrycket ska bli större. Vi hade ju lite otur på försommaren då det både regnade mycket och var tillräckligt varmt för att gräset växa mycket, utan att vi kunde putsa det. Så det fick bli att ta fram slåtterbalken i några hagar och köra för hand och hänga upp gräset på härsor. Men det var ett uppskattat tillhåll för fåren när hösten kom och betet började ta slut. I år har vi sålt vidare 3 baggar och 5 tackor till nya besättningar så efter att vi valt ut dom djuren vi ska ha kvar fick 25 åka iväg på slakt, tillsammans med 4 tackor. Alla lammlådorna är sålda men vi har även i år lammkorv till försäljning.

 

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *