Is överallt is

Havet har varit för varmt här ute så fast det varit kallt så har det inte kunna bygga någon is, nu fick vi några riktigt kalla dagar i januari med hård blåst och då sänktes temperaturen rätt rejält i havet. Så förra fredagen så la sig isen över hela Äpplarö fjärden. Under helgen där så frös också Gällnan från Åsättra ända ut till Husarö leden. Vi som har haft våra långfärdskridskor nyslipade sedan 2 år tillbaka hoppade genast i både skor och skridskor och begav oss ut på isen. Isen här ute på Äpplarö fjärden är nu mellan 15-25 cm, så det går att åka både 4-hjuling och skoter.

Hela denna helg har vi haft en massa skridskoåkare som passerat och som stannat och ätit lunch eller fikat vid badplatsen. Som tur var har Viggo sett till att möblerna står kvar nere vid badstranden, så det är många som utnyttjar dessa i samband med sin vilostund. Några av våra grannar passade också på i helgen att åka skridskor på havsisar och kom förbi och sa hej.

Vi har nu äntligen kommit igång med renovering av köket, det har stått på vårt to do list länge, men då det nu är lite lugnt på Ekskäret så passar vi på. Så alla skåp och köksvedspisen är nedplockade, nya tapeter är uppsatta. Nu är det golvet som vi fått köpa av familjen Gilbert som ska läggas, sedan ska alla skåpen som vi plockade ner från Ragnild Brahmers hus innan det revs in på sina platser. Ett fint Tibro kök som bästa grannen Lotta Stokstad tagit alla måtten på och gjort en ritning så allt får sin plats i vårt kök.

Alla fåren mår bra och tackorna börjar bli riktigt stora, nu är det nästan 2 månader kvar innan jag beräknar att dom ska börja lamma. Vi fick 2 nya tuppar från Monika Hinders på Ingmarsö som vi kallar Bill och Bull, Bill tog genast platsen som chef över hönorna så brorsan Bull får sitt själv på sin pinne. Nu har han under denna helg lyckats få över 2 hönor till sig, så vi hoppas att det ska bli riktigt med många små kycklingar till våren.

Vid datorn Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *