Tiden går fort när man har roligt…

DSC_1632

13 mars startade årets lamningar med att tackan Lisa fick två fina lamm, ett tacklamm och ett bagglamm blev det. Beräknad lamning var satt till den 28 mars så lite förvånade blev vi när det satte igång. Men allt gick bra och på bara 20 dagar så hade vi utökat flocken med 40 nya lamm. 26 baggar och 14 tackor blev det, 19 svarta/vita 3 bruna 1 grå och 17 vita fina blev det.

Alla fåren är nu efter helgen som var utsläppta på bete så stallet ekar tomt. Då många av tackorna fått trillingar så stödmatar vi några med lammnäring så vi promenerar fram och tillbaka till hagen ett par gånger varje dag för att ge dom lite välling. Klippning av fåren kommer att ske 24 maj så nu i värmen söker sig tackorna till skuggan. Ensilaget till djuren räckte precis ända fram till utsläppet fast vi haft oturen med att sorkar ätit sig in i plasten vilket resulterar i att ensilaget ruttnar. Så 3 balar har varit helt förstörda för oss. Men Martina på Finnhamn har vanligt hö om det skulle vara så att jag skulle behöva lite under sommaren.

Månaden maj har verkligen visat sig från sin bästa sida, med mycket värme och fina dagar så gräset i hagarna växer fint. Vi har nu ordnat om JP hagen så att den har fårnät hela vägen, vi blev av med lite mark i höstas så vi passade på att få till ett bättre staket, så kanske djuren håller sig inne i hagen istället för utanför.

Oscar har fått jobb som tillsyningsman på Finnhamn åt Skärgårdsstiftelsen så han kommer att flytta in i sjöstugan under juni, så vi kommer att få tillskott på ön av fastboende. Det innebär att sjöstugan inte kommer att finnas för uthyrning längre. Vi tittar på andra alternativ för att få till någon form att övernattning.

Vi har fortsatt även detta år med samarbetet med Nässlingen så vår fina Argentinska råa lammkorv kommer att finnas på deras meny. Tyvärr så gör det att vi själva inte har många korvar kvar att sälja. Så först till kvarn…..

Växthuset som vi satte upp i höstas har vi nu börjat fylla med jord och växter så till sommaren hoppas jag att vi kommer att kunna sitta där. Växthuset är tänkt att vara en avsides plats för en stunds avkoppling med en god bok eller ett glas vin och då i lä.

Till Ullboden har jag fått förra årets skinn, så det är påfyllt med fantastiskt fina skinn. Ska lägga upp några bilder på hemsidan om intresse finns att köpa. Under sommaren kommer det också att finnas svart/brunt garn från mina Klövsjöfår att köpa.

Nu är det en intensiv månad framför oss innan vi får lite ledigt från Ekskäret, vi tänkte försöka komma iväg och segla lite om vädret blir bra, då vi nu har Oscar som kan kolla djuren åt oss. Även Jessica jobbar ju nära hon jobbar även detta år på Nässlingen.

 

Vid pennan Lise-Lotte

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *