Äntligen tillbaka igen…..

Har nu under en väldigt lång tid försökt komma åt min hemsida för att kunna skriva lite i bloggen, och hela tiden säger sidan att jag använder felaktigt lösenord…Både Jessica och jag har försökt få kontakt med någon som kan hjälpa oss att komma in igen, men inget svar har vi fått. Så vi har tröttnat och har börjat göra en ny hemsida, så får jag mail om att jag ska göra en uppdatering och då fungerar helt plötsligt lösenordet igen. Så nu är jag tillbaka i cyberspace igen:)

Var ju ett par månader sedan jag skrev sist, så det är ju en del som hänt sedan sist. Slakten är klar och även betäckningen av dom 22 tackor som jag valt ut för bli mödrar till våren. Baggarna Bosse och Dickens är dom 2 som blev utvalda att betäcka tackorna i år. Baggen Åke som tyvärr gav en massa bagglamm med horn (dåliga som ramlade av) fick tyvärr följa med övriga djuren till slakten. En massa fina vikter och bedömning fick vi på vårt kött även detta år, bagglammen har ju gått på helt nytt bete på Edö Ö så dom hade väldigt fina vikter också. Nässlingen har även denna gång köpt mycket korv av oss, men det kommer att finnas kvar att köpa under försommaren. Finns lite lammfärs också om suget efter en god lammfärsbiff blir för stor.

Många fina skinn kommer det också att komma till Ullboden under april-maj, bilder när dom kommer lägger jag upp på denna sida.

Vintern dröjer även detta år och med flera grader varmt hela hösten-vintern och även nu i januari så väntar vi på att det ska frysa till och komma lite snö så vi kan få åka lite skridskor och skidor. Isen i Åsättra la sig i december men den var så dålig så i helgen var man och bröt upp den, så nu kan vi åka båt hela vägen från Åsättra till ön. Tyvärr så gäller fortfarande istabell så turerna är bara till för oss som bor permanent på öarna.

Vi har varit på resa Thomas och jag till La Palma i december så Jessica tillbringade en vecka och skötte om alla djuren. Hon hade sällskap för det mesta av Oscar som ju numera bor i sjöstugan och jobbar som tillsynsman åt Skärgårdsstiftelsen på Finnhamn.

Vi har besök i Sverige av fågelinfluensa så hönsen har fått tillbringat mycket tid inne i stallet och inte fått komma ut då Jordbruksverket har satt upp krav på att alla höns ska hållas inne. Nu har man lättat på detta så vi med hobbyhöns får ha dessa ute i rastgårdar. Så alla min höns är så glada när jag kommer upp på morgonen och öppnar åt dom.

 

Vid pennan Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *