15 cm is i Åsättra och ingen i övriga skärgården

Då är vi inne i mars månad, och här idag är det blåsigt och snöyran gör det omysigt att vara ute. Till och med fåren fick komma in i stallet idag då Thomas tyckte att det var synd om tackorna som låg ute i snöovädret (dom har ju tältet att gå in i men icke)

Vi har det stökigt här ute denna vinter då det blåser mycket och isen ligger tjock från Åsättra ut till Nässlingen och i övrigt ingen is. Så vi får åka taxibåt till Edö Ö och sedan svävare resten av vägen till Åsättra. Man lämnar inte så gärna ön då man inte helt säkert vet att man kommer hem igen.

Vårt hagarbete denna vinter består av fortsatt röja undan ros/slån buskar från hagarna, så det är Blötviksåkern och Pumphagen som fortsatt behöver röjas. Vi försöker också hinna med att ta hand om dom kubbar av ved som ligger i hagarna efter höstens röjdagar.

Här är några bilder på några av dom små kalvarna som ska beta här på ön i sommar. Dom är av rasen fjällnära och vi kommer att ha 2-3 st här. Nu finns dom på Skeviks gård på Värmdö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *