Sommar sommar sommar

Efter en varm juni och en av våra kallaste midsommarhelger så blev då juli månaden som vi inte kommer att glömma. 25 grader i havet och långa simturer, vi har inte orkat jobba något hemma på gården då det varit alldeles för varmt. Fåren har denna sommar inte haft brist på mat då det regnade mycket i juni och det har växt fantastiskt bra under försommaren. 

Midsommarafton tillbringades i ladan som vi för första gången använde att sitta i, då vi denna helg var 23 personer så kom den väl till pass i regn och kyla. Kvällen avslutades dock som alltid på dansbanan där vi dansade oss varma. 

5 juli hade vi jubileum för Äpplarö Naturvårdsförening och det firades genom att vi startade med en utbildning av Kulturlandskaparna från Överjärva gård, där vi fick lära oss slipa liar, lia och göra härsor. Vi arbetade i badhagen och fick ihop en härsa med fantastisk fint hö. Den kommer vi att använda till fåren i höst. Kvällen fortsatte med middag på dansbanan. 

Selma har varit dålig under hela sommaren med förlamning i höger sida ansikte och hälta. Vi har varit ett antal gånger hos veterinären i Arninge där vi röntgat, tagit prover, gjort ultraljud men utan att hitta källan till förlamningen. Vi hittade däremot att hon i ryggen ar scolios. Vi blev remitterade till Strömsholm för att där göra en magnetröntgen, där hittade man att hon hade skadade nerver som gjorde att hon är förlamad. Detta gör man inget åt utan jag ger henne ögondroppar 2 ggr per dag då hon inte kan blinka med ögat. Nu har hon simmat massor och känns mycket bättre, så vi hoppas att hon inte blir sämre igen. 

12 juli var det så dags för den årliga marknaden på Ingmarsö. Alltid lika fint ordnat med levande musik och massa olika hantverk som visas upp. Jag stod med våra produkter från Ullboden och även med mina samarbetspartners Plurr fina saker. Dock var köpsuget dåligt denna gång så jag fick ta med mig dom flesta sakerna hem. 

En vecka har vi även denna sommar haft sommarbarn, och i år var brorsan Julia och Neo också här tillsammans med Viktoria. Dom fick sola och bada mycket, och hjälpa till med hundarna. 

Förra helgen så hade det gått 110 dagar sedan dom första lammen föddes så då är det dags att flytta bort lammen från sina mammor, då både bagglammen och tacklammen blir brunstiga. Så nu är det får i 3 av våra hagar, i Eckerströmhagen är det bagglamm, i Svenssonhagen är tackorna och några av lammen som är födda i april och i hagen utanför huset och badhagen strövar tackan Tina och 15 tacklamm. 

I morgon så kommer årets första fårköpare och hämtar 4 tackor och en bagge, dom ska först till Askholmen (en ö i Husaröleden) sedan vidare hem till familjens gård i Uppsala till hösten. 

I lördags så var det dags att stå på marknad igen och denna gång på Husarö. Martina från Idholmen med sina grönsaker och jag hade turen att få stå vid kajkanten så vi fick ljumma vindar på oss. Denna gång så var det många köpstarka kunder och jag fick åka hem med väldigt mycket sålt. 

Förra veckan var det den traditionella Äpplaröveckan där fokus ligger på barnen/ungdomarna och aktiviteter runt dom. Så pingisturnering, vattenlekar och disco var några av sakerna som stod på schemat. Veckan avslutas med gemensam picknick på berget vid gamla Pensionatet. Nu hade jag stått på marknad hela dagen och Jessica jobbar mycket på Nässlingen så vi tog segelbåten bara familjen och tog en kobbe i besittning istället.

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *